dinsdag 22 maart 2016

Dorpskerk in Diepenveen


Op 20 maart heeft het Doré Dubbelkwartet medewerking verleend aan de goedbezochte Palmzondagdienst in de sfeervolle Dorpskerk op het Kerkplein in Diepenveen waar vroeger een vrouwenklooster stond.

In 1400 werd het klooster gesticht dat in de traditie van de Moderne Devotie stond. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog werd het klooster verwoest, alleen de ruïne van de kapel en de kosterij en pastorij bleven bewaard. In 1720 werd de kerk gerestaureerd en als Hervormde Kerk opnieuw in gebruik genomen. Na verschillende restauraties heeft het zijn huidige aanzien gekregen.

Als speciale bijdrage aan de dienst hebben we vijf stukken gezongen: Miserere mei Domine van Jan Pietersz. Sweelinck, Tebe poem van Dobri Christov, Antiphonen zur Palmweihe am Palmsonntage, deel 3 Sanctus van Franz Schubert, Notre Père van Maurice Duruflé en Give almes of thy goods van Christopher Tye.

De band met de protestantse kerk in Diepenveen wordt verder bestendigd op 6 november door onze medewerking aan de Avondmaalsviering.

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten